Selectiebeleid

Het team dat is gekozen voor wedstrijden in de 1e XI-competitie is het beste team dat naar het oordeel van de selectiecommissie beschikbaar is. Het ‘beste team’ is het team dat het meest geschikt is om de competitiewedstrijd te winnen, wat kan betekenen dat een gewone batsman of bowler kan worden geschrapt om de balans van het team te veranderen, afhankelijk van de tegenstander.

Hoewel spelers met een ster door de BCF een aantal wedstrijden in de 2e XI-competitie mogen spelen, hebben we besloten dat ze niet zullen worden gekozen voor wedstrijden in de 2e XI-competitie, tenzij we een tekort hebben aan spelers.

Als er een weekend is met zowel 1e als 2e XI-competitiewedstrijden, mag geen van de spelers die voor de 1e XI zijn uitgekozen, behalve de 2e XI-aanvoerder, vice-aanvoerder en wedstrijdmanager, spelen voor de 2e XI, tenzij we er geen 11 kunnen vinden spelers en dan zullen we gedwongen zijn een uitzondering te maken.

Als er in een weekend slechts een 2e XI competitiewedstrijd is, wordt het beste beschikbare team gekozen.

Als er in hetzelfde weekend een competitiewedstrijd en een vriendschappelijke wedstrijd is, worden de spelers die zijn gekozen voor de competitiewedstrijd niet gekozen voor de vriendschappelijke wedstrijd, tenzij we geen 11 spelers kunnen vinden.

Bij vriendschappelijke wedstrijden mag iedereen spelen, rekening houdend met bovenstaande richtlijnen. Spelers die tijdens de week voor een vriendschappelijke training deelnemen, krijgen voorrang bij de selectie. We geven ook prioriteit aan nieuwe spelers en spelers die de minste wedstrijden hebben gespeeld, MAAR je moet ervoor zorgen dat de kiezers weten dat je beschikbaar bent via Facebook Messenger, e-mail, sms of door de kiezers te bellen. We zullen spelers niet bellen om uw beschikbaarheid te achterhalen, tenzij dit echt nodig is.

nl_BENederlands (België)